Zes tips om te besparen met voedselrestjes

Zes tips om te besparen met voedselrestjes

1. Maak een extra portie

Het is niet altijd even fijn om alleen voor jezelf te koken. Bereid daarom een dubbele maaltijd, en neem de extra portie de volgende dag mee als luch. Je hoeft niets weg te gooien en bespaart geld!

2. Laat kruiden indrogen

Problemen om je verse kruiden levend te houden? Laat ze voortaan indrogen in de microgolfoven. Je plantjes hoeven niet de vuilbak in en je voelt je niet meer schuldig om ze telkens opnieuw te kopen.

3. Tover een pizza om tot een panini

Er zijn tientallen verschillende leftover-pizzahacks voor wie niet graag koude pizza eet. Bijvoorbeeld: verwijder de topping, plaats die tussen twee boterhammen, en grill het brood vervolgens voor een paar minuten.

4. Verander je overgebleven frietjes in rösti

Je zou denken dat opgewarmde frietjes niet te eten zijn, maar wanneer je er wat kruiden, olie en ui aan toevoegt, kan het prima door de maag als rösti.

5. Maak een mac cheese van macaroni

Wanneer je een deel van je overheerlijke pasta hebt laten staan, heb je een goede basis om er een 'mac and grilled cheese' van te maken. Verspreid de macaroni over je toast, leg er een flinke hoop kaas op en verwarm dit een paar minuten. Cheese heaven!

6. Nacho's als passe partout

Wanneer je het echt niet meer weet, kan je van bijna alle restjes nacho's maken. Vlees, groenten, vis: gooi het op je chips, voeg er wat kaas of saus aan toe en je maaltijd is compleet.