Zes signalen dat je baas een crush op jou heeft

Zes signalen dat je baas een crush op jou heeft

"Ik waarschuw iedereen om in dit dilemma heel voorzichtig te werk te gaan. Een verkeerde interpretatie van bedoelingen kan gênant zijn voor beide partijen, en zelfs carrières beschadigen", zegt Michael Kerr, internationale spreker en auteur van ‘The Humor Advantage'. De Canadees geeft zes signalen mee die kunnen wijzen op het feit dat je baas een oogje op jou heeft, zodat je iets kunt ondernemen "voor de dingen echt lastig worden".

1. Flirtgedrag

Observeer de houding van je baas ten opzichte van de andere collega's. Is hij of zij van nature een people pleaser of gaat die enkel flirterig met jou om? Als jij de enige bent, en je beantwoordt het flirten zelf niet, dan is dat een sterke aanwijzing van een crush.

2. Vaak late privé-vergaderingen

Als er een patroon is van vergaderingen na de kantooruren of onnodige tête-à-tête meetings, dan wil je baas wellicht meer dan professioneel contact.

3. Telefoontjes zonder aanwijsbare reden

De meeste managers hebben een hoge werkdruk, dus als ze jou bellen of sms'en zonder echte reden, dan kan het een teken zijn dat ze aandacht willen van jou in het bijzonder.

4. Speelse of sensuele lichaamstaal

Check de lichaamstaal en het oogcontact van je baas. Als de steelse blikken of het langere oogcontact dan gangbaar is jou een oncomfortabel gevoel geven, dan zijn er waarschijnlijk gevoelens in het spel.

5. Voorkeursbehandeling

Als je beduidend meer opportuniteiten krijgt dan je medecollega's, dan gaat het verder dan enkel respect of aanmoediging van je vaardigheden.

6. Grootse beloftes

Een baas met een romantische agenda benadrukt vaak je mogelijkheden om door te groeien in het bedrijf. Als het al te rooskleurig klinkt, wees dan alert.