Zes originele alternatieven voor de klassieke kerstboom

Zes originele alternatieven voor de klassieke kerstboom

1. Kerstboom in 2D

De makkelijkste en meest plaatsbesparende optie. Je moet er een keer in investeren, maar dan heb je ook wat. Koop of maak een doek met daarop een foto of tekening van een kerstboom. Versierd of niet, dat kies je zelf.

Pinterest / East Coast Creative

2. Versier eens een plant

Geen dennenboom welteverstaan. Neem een grote plant die je al in huis hebt en versier die zo goed mogelijk. Soms betekent dat alleen lichtjes, maar aan sommige planten geraak je heel wat meer kwijt. Ook ideaal om een tropische toets toe te voegen aan je Kerst.

Pinterest / Sugar & Cloth - For DIY Living

3. Hangwerk

Waarom staat een kerstboom eigenlijk altijd op de grond? Maak een groen bloemstuk om boven de tafel te hangen. Je kan werken met verschillende niveaus om zo een voller geheel te maken. Hang sommige kerstballen tien centimeter eronder, andere dertig, enzovoort.

Pinterest /
House & Garden Magazine UK

4. Houten mikado

De aparte stokjes lijken wat op mikado, maar vergis je niet. Alle stokken samen vormen een heel hipsterachtig geheel dat je elk jaar opnieuw kan bovenhalen. Ideaal ook om duizend-en-een kerstversieringen in te hangen!

Foto Dille & Kamille

5. Eentje voor aan de muur

Heb je een grote lege muur in je woonkamer? Dan is deze optie wellicht wat voor jou. Rangschik houten stokken of dennentakken van kort naar lang in de vorm van een driehoek, hang ze tegen de muur, et voilà!

Pinterest / Côté Maison

6. Gedroogde takken

Als je op zoek bent naar een makkelijke optie die weinig plaats inneemt, kies dan simpelweg voor gedroogde takken in een vaas. Die kan je nog altijd versieren met kerstballen en als ze groot genoeg zijn, kan je er zelfs pakjes onder kwijt.

Pinterest / french by design | modern french Iiving + decor trends