Zes groenten die maanden lekker blijven

Zes groenten die maanden lekker blijven

1. Pompoen

Pompoenen die je al bewerkt hebt voor Halloween bewaar je best in de diepvriezer. Verse pompoenen kan je daarentegen vier maanden lang bewaren in de koelkast. Als daar geen plaats is, kan je ze in een koele, donkere plaats zoals de kelder leggen. Daar blijven ze nog maximaal drie maanden goed.

2. Bieten

Ongekookte bietenknollen blijven twee tot vier maanden goed in de koelkast, op voorwaarde dat je de groene bladeren verwijdert. Deze scheuten kunnen het vocht uit de biet trekken, wat op lange termijn de smaak en voedzame stoffen aantast.

3. Zoete aardappel

Zoete aardappels zitten boordevol vezels en stoffen die zorgen voor een verzadigd gevoel. Op een koele, donkere plek kan je ze één maand bewaren. Tip: bewaar ze in een losse zak. Dan blijven ze langer lekker dankzij de optimale luchtcirculatie.

4. Groene kool

In een kool zit minder water dan andere groenten, zoals spinazie of ijsbergsla. Hierdoor blijft de groente langer houdbaar. Ingewikkeld in plasticfolie kan je een kool ruim twee maanden bewaren in de koelkast.

5. Wortel

Kleine babywortels zijn misschien wel schattig, maar ze hebben de neiging om snel te bederven. Kies daarom voor de grotere exemplaren, wikkel ze in keukenpapier et voilà, ze blijven maandenlang lekker.

6. Ui

Op een droge plek waar de temperaturen rond het vriespunt schommelen, kan je uien maandelang bewaren. In een gesloten kast blijven ze ongeveer één maand goed.