Zes films om naar uit te kijken in 2016

Zes films om naar uit te kijken in 2016

The Hateful Eight

De langverwachte achtste film van Quentin Tarantino belooft alweer een topper van Django-formaat te worden. De film zit tot en met de titel alweer boordevol symboliek en beeldspraak. In ‘The Hateful Eight' zitten acht schurken (waaronder Samuel L. Jackson en Kurt Russell) vast in een klein afgelegen hutje tijdens een sneeuwstorm. Het wordt snel duidelijk dat niet iedereen de beste bedoelingen heeft…

Release op 6 januari 2016

Zootopia

Zootopia speelt zich af in Zootropolis, een grote metropool met alle moderne technologie. Alleen zijn er nog nooit mensen geweest. Dieren runnen er de maatschappij en zo heeft elke diersoort zijn typische trekjes. Van een neushoorn als politieagent tot een luiaard als loketbediende, ieder heeft er zijn plaats. De makers van Frozen en Big Hero Six zorgen ook dit jaar voor fun en ontroering voor de hele familie.

Release op 10 februari 2016

Star Trek Beyond

Opgelet Trekkies, het is bijna zo ver! In het vervolg op ‘Star Trek Into Darkness', raakt de crew van de USS Enterprise in een hinderlaag van mysterieuze aliens. Ze moeten noodgedwongen hun beschadigd schip verlaten en komen zo op een planeet terecht waar ze alweer tegenover een vijand komen te staan. De tijd dringt dus. Captain Kirk en co moeten dringend van die planeet af geraken.

Release 17 augustus 2016

Arms & The Dudes

Wie de blockbusters liever links laat liggen en ook eens goed wil lachen, moet zeker eens naar de nieuwe film van regisseur Todd Hill - die we kennen van 'The Hangover' - gaan kijken. In ‘Arms & The Dudes' krijgen twee stoners plots een contract van 300 miljoen dollar om de bondgenoten van de Verenigde Staten te voorzien van wapens. Dat loopt niet helemaal zoals gepland, wat voor hilarische situaties zorgt. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Guy Lawson. (Nog geen trailer beschikbaar.)

Release begin april 2016

The Jungle Book

Het verhaal van The Jungle Book kent iedereen natuurlijk, daar hoeven we niet veel meer bij uit te leggen. Wat nieuw is aan deze release, is de levensechte 3D-animatie en larger than life drama. Onder meer Lupita Nyong'o, Idris Elba, en Scarlet Johansson nemen de stemmen van de hoofdpersonages voor hun rekening om dit oude verhaal nieuw leven in te blazen. Uit de trailer kunnen we alvast afleiden dat de film ons zal verbluffen met scherpe graphics en vele spannende momenten.

Release op 13 april 2016

Rogue One: A Star Wars Story

De Star Wars-franchise buldert als een trein verder met een nieuw verhaal dat los van de orginele saga staat. In de eerste film van de Anthology series, volgen we een groep Rebel-spionnen in hun queeste om de bouwplannen voor de Death Star te stelen. Ze moeten snel te werk gaan, want The Emperor heeft alleen maar donkere, duistere plannen voor the Galactic Empire…

Release 14 december 2016

Door Nadia Hanssens

Deze tekst verscheen eerder op Chase