Zes dagelijkse gewoontes die je sneller ouder maken

Zes dagelijkse gewoontes die je sneller ouder maken

  • Met een rietje drinken

Regelmatig je lippen tuiten om met een rietje van je smoothie of cocktail te nippen leidt tot rimpeltjes rond je mond. Dat komt omdat je de spieren rond je mond te veel samentrekt, zegt dermatoloog Sejal Shah op Refinery29. Hetzelfde geldt voor te veel duckfaces trekken voor die perfecte selfie.

  • Lenzen dragen

Het probleem is niet zozeer de lenzen zelf, maar hoe je ze in- en uitdoet. Doordat je aan de delicate en gevoelige huid rond je ogen trekt, kan een ontsteking ontstaan, die op termijn tot rimpels en een minder elastische huid leidt. Wees dus extra voorzichtig met je ogen, en investeer in een goede oogcrème als je niet bereid bent je lenzen in te ruilen voor een bril.

  • Op je buik of zij slapen

Deze slaapposities kunnen 'slaaplijnen' veroorzaken op je gezicht, hals en borst. Het merendeel verdwijnt overdag, maar naarmate je ouder wordt, herstelt je huid zich minder snel. Ook hier riskeer je dus extra rimpeltjes. De oplossing? Slaap op je rug of probeer een satijnen kussensloop.

  • Naar te veel schermen staren

De computer op het werk, de smartphone onderweg en de tablet thuis. De hele dag zitten we naar allerlei schermen te staren, wat problematisch kan zijn voor je nek. Het fenomeen staat zelfs beter bekend als een 'tech-nek'. De huid van je nek is, net als die rond je ogen, erg delicaat, dus je draagt er maar beter zorg voor. Probeer dus je hoofd in een hoek van 90 graden te houden.

  • De verwarming te hoog zetten

Het is verleidelijk om je verwarming lekker hoog te zetten als het buiten maar frisjes is, maar die warme lucht zorgt voor een droge huid. Dat leidt dan weer tot een snelle veroudering van je velletje. Zet de thermostaat dus wat lager.

  • Geen vet meer eten

Iedereen slaat aan het diëten, of doet zich tenminste te goed aan allerlei gerechten met granen, groenten, superfoods of rauwe ingrediënten. Vetten zijn de grote boosdoener, en hoewel bepaalde vetten slecht zijn voor je hart, heeft je huid wel nood aan andere vetten. Vooral 'goede' vetten, zoals je die in olijfolie, vis en noten vindt, zorgen ervoor dat je er stralend uitziet.