Zes cadeautips voor zes boekenwurmen

Op zoek naar een cadeau voor een boekenwurm? Metro geeft tips voor elk familielid.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Je muzikale vader

Stond je vader ook mee te brullen tijdens het concert van Bruce Springsteen op TW Classic? Dan weet je meteen wat je voor hem onder de kerstboom kan leggen, want The Boss heeft nu ook een bijzonder openhartige biografie gescheven.

Bruce Springsteen, Born to run, Lannoo, 528 p., 25 euro

 

Je puberende zus

Hoe een pijnlijke en onbeschofte opmerking op straat leidde tot een succesvol blogbericht over bodyshaming en niet veel later tot het boek ‘Dik. Lelijk. Wijf.'. Anke Wauters vertelt openhartig over haar eigen complexen. Een eyeopener voor heel wat (jonge) vrouwen.

Anke Wauters, Dik. Lelijk. Wijf., Borgerhoff & Lamberigts, 192 p., 22,95 euro

Je cynische nonkel

Met een stevige dosis Britse humor loodsen Jason Hazeley en Joel Morris cynische volwassenen door de hedendaagse wereld. Van Hipsters tot de Midlife Crisis en van de Kater tot Mindfulness. Heerlijk droog.

Jason Hazeley en Joel Morris, Hoe het werkt: De midlife crisis, Terra, 52 p., 7,99 euro

 

Je kleine nichtje

Een boek heeft geen tekst nodig om te beroeren. Dat bewezen grafisch ontwerpers Jacques en Lise met Oskar, een vertederend kinderboekje over onvoorwaardelijke vriendschap. Wedden dat je nichtje er helemaal weg van is?

Jacques & Lise, Oskar, Van Halewyck,  32 p., 17,95 euro

Je meelevende moeder

De Britse schrijfster Zadie Smith houdt onze veranderende maatschappij een spiegel voor. Swing Time is niet alleen een indringende roman, maar ook voer voor maatschappelijke discussies. Een verhaal over vriendschap, muziek en afkomst en hoe al deze dingen bepalen wie we zijn.

Zadie Smith, Swing Time, Prometheus, 445 p., 19,95 euro

 

Je chaotische tante

Cavia werkt op de communicatieafdeling van een bedrijf en komt in een existentiële crisis terecht. Met een ogenschijnlijk banaal verhaal en kleurloos personage weet de Nederlandse comedienne Paulien Cornelisse op een bijzonder geestige manier een heel systeem onderuit te halen. Heel herkenbaar!

Paulien Cornelisse, De verwarde cavia, Elkedag Boeken, 180 p., 14,99 euro