Zes beginnersfouten die mensen maken in een sterrenrestaurant

Zes beginnersfouten die mensen maken in een sterrenrestaurant

https://giphy.com/embed/HX11fDEJaHafe

1. Ga voor de volledige ervaring

Spaar genoeg tijd en geld uit om alles uit je restaurantbezoek te halen. Sla geen wijn of voorgerecht over om de rekening te drukken. Als geld een issue is, spaar dan liever een beetje langer, zodat je van alle gangen kunt genieten.

2. Vermijd over- of underdressing

Veel groentjes maken de fout om zich veel te chique te kleren. Ze vallen meteen door de mand omdat ze zich zichtbaar niet op hun gemak voelen in hun outfit. Kies voor de middenweg en ga als de beste versie van jezelf.

https://giphy.com/embed/3o6Mbo9KUVW0jTS9uU

3. Wees niet bang om vragen te stellen

Het personeel zal niet lachen als je het menu niet begrijpt. Vraag gerust ook hulp voor de wijnselectie, de obers zullen je graag helpen.

4. Knik 'ja' na het proeven van de wijn

Ruik en nip aan je glas wijn, maar vergeet niet om te knikken naar de ober, zodat die de drank kan uitschenken. Beginnelingen kunnen dat al eens vergeten, en dan blijft de ober maar wachten... Een wijn regelrecht afwijzen doe je alleen als de fles naar schimmel ruikt of de drank echt te veel naar kurk smaakt. Als het niet jouw smaak is, durf dat dan te zeggen.

Denk er ook aan om je glas wijn correct vast te houden.

5. Bestel op basis van de chef

Mensen zouden moeten bestellen waar het restaurant bekend om staat. Durf te kiezen voor de specialiteiten van de chef, en laat die 'veilige keuze' van een saaie kipfilet voor een andere keer.

6. Geef fooi

De rekening betaal je voor het eten, maar de fooi is voor het personeel dat jou heeft bediend. Zo'n 20% fooi is een goeie maatstaf.

Wees ook niet te moeilijk bij de betaling in groep. Als je de rekening toch zou verdelen om apart te betalen, verhoog dan de gezamenlijke fooi.

https://giphy.com/embed/BMBMMfVxZ2lOM