Zes BBT'ers trekken naar het Hof van Cassatie

Zes leden van het Bijzondere Bijstandsteam (BBT) hebben cassatieberoep aangetekend tegen hun veroordeling tot zes maanden cel met uitstel voor het onopzettelijk doden van Jonathan Jacob (26). De teamleider, die negen maanden cel met uitstel kreeg, gaat niet in cassatie. Dat werd vernomen bij hun advocaat Jan De Man.

Jonathan Jacob stierf begin 2010 in een Mortselse politiecel na een interventie van het BBT. Het team had de opdracht gekregen om Jonathan te immobiliseren, zodat een arts een kalmerend spuitje kon geven en hij terug naar het psychiatrisch centrum Broeders Alexianen in Boechout kon, waar hij tweemaal was weggestuurd omdat hij zich te agressief opstelde.

Jonathan kreeg tijdens de interventie rake klappen en stierf aan inwendige bloedingen. Het hof van beroep oordeelde vorige maand dat de politiemensen niet zoals een 'normaal en zorgvuldig handelend BBT' gehandeld hadden en legde hen zwaardere straffen op als in eerste aanleg. Zes teamleden hebben nu beslist om hun veroordeling aan te vechten voor het Hof van Cassatie. De teamleider berust in de uitspraak.

bron: Belga