Zelfs de FBI-directeur dekt de webcam van zijn laptop af

Zelfs de FBI-directeur dekt de webcam van zijn laptop af

James Comey (foto), de directeur van de FBI, heeft op een conferentie voor strategische en internationale studies in Washington D.C. toegegeven dat hij nog steeds de camera van zijn laptop afdekt om te voorkomen dat hackers hem tegen zijn wil in de gaten kunnen houden. Eerder in april gaf hij ook al aan dat hij de webcam afdekt uit veiligheidsoverwegingen. Voor hackers zou het niet al te moeilijk zijn om de beelden die de camera's maken te bekijken.

"Er zijn een aantal zinnige ingrepen die je zou moeten doen en dit is er eentje. Je doet het zodat mensen je niet zonder toestemming kunnen bespieden achter je computer. In alle kantoren van de overheid zie je cameraatjes op elk scherm. Die hebben allemaal een klepje om ze te sluiten", adviseerde Comey volgens The Hill.

"Ik hoop dat mensen hun auto op slot doen en 's nachts hun deuren sluiten. Dat ze gebruik maken van hun alarmsysteem als ze er eentje hebben. Het is toch niet zo gek dat de directeur van de FBI zich zorgen maakt om zijn persoonlijk veiligheid", aldus Comey.

Foto AFP / Z. Gibson