Zelfrijdende auto's leiden tot meer seks in de wagen

Zelfrijdende auto's leiden tot meer seks in de wagen

Ah, zelfrijdende auto's, de toekomst op het vlak van autoverkeer. In een niet zo verre toekomst moeten ze zorgen voor een vlottere mobiliteit en minder verkeersongevallen, maar daar blijft het niet bij. Volgens een onderzoek dat te lezen is in de laatste uitgave van Annals of Tourism Research hebben ze ook een ander stimulerend effect. Zo zouden mensen sneller geneigd zijn om seks te hebben in zo'n voertuig.

De studie ging uit van de School of Hospitality and Tourism Management aan de universiteit van het Engelse Surrey. "Mensen zullen slapen in hun auto's, wat gevolgen zal hebben voor de baanhotels. Ook zullen we eten in voertuigen die dienst zullen doen als restaurantcoupés. Dat is dan weer slecht nieuws voor de wegrestaurants", verklaart Scott Cohen, die het onderzoek leidde. "Maar we hebben ook stilgestaan bij de andere dingen waar mensen zich in hun auto mee bezig houden." Al snel viel hun oog op seks.

Prostitutie on the go

Zes op de tien Amerikanen zou al gevreëen hebben in een auto, stelt het onderzoek. "Zo goed als elke coming-of-age-film toont de associatie aan tussen een wagen en seks", aldus Cohen, die meer vrijpartijen voorspelt als zelfrijdende auto's de norm worden. En ook de prostitutiesector ziet hij veranderen. "Het is niet vergezocht om je in te beelden dat die industrie mobiel zal gaan. Dat moet in dat geval zelfs niet legaal zijn. Heel wat illegale zaken vinden plaats in een auto."