"Zeker twintig doden" door ingestorte snelwegbrug in Genua

"Zeker twintig doden" door ingestorte snelwegbrug in Genua

Bij de instorting van een snelwegbrug in de buurt van Genua zijn mogelijk al 20 mensen om het leven gekomen, zo meldt Bloomberg op basis van Italiaanse media. De hulpdiensten spreken van "tientallen doden", zo meldt La Repubblica. Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het in een eerste officiële balans over 11 dodelijke slachtoffers. Het gaat om de Ponte Morandi, een vierbaansweg die ook als het Polcevera-viaduct wordt aangeduid. De brug stortte even voor 12.00 uur in. De brug, die over een afstand van 100 meter is ingestort, is één van de belangrijke verkeersknooppunten in de Ligurische hoofdstad.

De A10 Genua-Savona is in beide richtingen afgesloten op het stuk tussen de afrit A7 Genua-Milaan en de afrit Luchthaven Genua.

Een structurele verzakking is een hypothese, maar sommige media maken ook gewag van een hevig onweer op het moment van de ramp. In de regio Ligurië regent het al uren onophoudelijk. De civiele bescherming had code oranje afgekondigd.

Enkele slachtoffers zijn al in het ziekenhuis van Genua aangekomen. Alle ziekenhuizen in de wijde omgeving zijn stand-by. De lokale hulpdiensten krijgen steun van de collega's van de regio's Piemonte en Lombardije. De brug werd in de jaren zestig gebouwd, is meer dan een kilometer lang en 90 meter hoog.

bron: Belga