Zeker twaalf doden bij treinongeval in Italië

Bij een botsing omstreeks 11u30 tussen twee passagierstreinen in Apulië (Puglia), een regio in Zuidoost-Italië, zijn zeker twaalf doden gevallen. Volgens de plaatselijke hulpdiensten zijn er ook tientallen mensen gewond geraakt.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Foto AFP

De frontale botsing tussen de twee passagierstreinen gebeurde tussen Ruvo di Puglia en Corato, op een lijn met een enkel spoor. De hulpdiensten zijn momenteel ter plaatse om slachtoffers te bevrijden en te verzorgen. Over de oorzaak van botsing is nog niets geweten.

"Er zijn verschillende doden”, bevestigt Riccarod Zingaro van de lokale politie in de Italiaanse krant La Repubblica . "Er was een frontale botsing op een enkel spoor, sommige voertuigen zijn volledig vernield. De reddingswerkers halen nu mensen uit de wrakken."

Premier Matteo Renzi betuigde al zijn medeleven. "We zullen niet rusten voor we de oorzaak van deze treinramp hadden achterhaald." Ook de burgemeester van Corato, Massimo Mazzilli heeft al gereageerd. Hij deelde onder meer foto's van het ongeval op Facebook. "Het is een ramp, alsof er een vliegtuig is neergestort", schrijft hij. "De reddingsdiensten zijn overal. Helaas zijn er slachtoffers."

Foto's AFP