Zeker één kind gestorven en bijna twintig gewonden na mesaanval in Japan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zeker een kind is omgekomen nadat het werd aangevallen door een man met een mes. Ook de dader zou omgekomen zijn. Nog eens een twintigtal anderen raakten gewond. Het incident vond plaats in Kawasaki, een stad in de buurt van Tokio, laat de brandweer weten. Een woordvoerder van de brandweer van Kawasaki zegt aan AFP dat er om 7.44 uur lokale tijd een oproep binnenkwam dat vier kinderen van een basisschool neergestoken waren. Eerder was er sprake van zestien gewonden, maar dat aantal liep nog op. Zeker is dat één kind gestorven is.

Een vrouw van in de 40 en drie meisjes van 6 jaar zijn enkelen van de gewonden. Ze zijn zwaar gewond, voornamelijk aan het hoofd en de nek, verklaart Takehito Otsubo, adjunct-directeur van het ziekenhuis waar ze werden opgenomen.

De dader kwam om nadat hij was opgepakt. Hij stierf aan de verwondingen die hij bij zichzelf had toegebracht. Over het motief van de vijftiger is nog geen duidelijkheid. Er werden twee messen aangetroffen.

Het incident vond plaats tijdens de ochtendspits aan een bustation.

De Amerikaanse president Donald Trump, die dinsdag zijn vierdaags staatsbezoek aan Japan afrondt, zei dat "de Amerikanen aan de kant van het Japanse volk staan en huilen voor de slachtoffers en hun families".

bron: Belga