Zeker 22 doden bij instorting snelwegbrug in Genua, bevestigt minister

Zeker 22 doden bij instorting snelwegbrug in Genua, bevestigt minister

Bij de instorting van de snelwegbrug in Genua zijn zeker 22 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de Italiaanse viceminister van Infrastructuur Edoardo Rixi. "Bij dezen bevestig ik dat 22 mensen omgekomen zijn, en de balans dreigt nog zwaarder te worden", zo zei Rixi op nieuwszender SkyTG24. De vorige officiële balans sprak van 11 doden.

Het gaat om de Ponte Morandi, een vierbaansweg die ook als het Polcevera-viaduct wordt aangeduid. De brug stortte even voor 12 uur in. De brug, die over een afstand van 100 meter is ingestort, is een van de belangrijke verkeersknooppunten in de Ligurische hoofdstad.

De A10 Genua-Savona werd in beide richtingen afgesloten op het stuk tussen de afrit A7 Genua-Milaan en de afrit Luchthaven Genua.

De oorzaak van de ramp is nog onduidelijk: een structurele verzakking is een hypothese, maar sommige media maken ook gewag van een hevig onweer op het moment van de ramp. In de regio Ligurië regent het al uren onophoudelijk. De civiele bescherming had code oranje afgekondigd. De brug werd in de jaren zestig gebouwd, is meer dan een kilometer lang en 90 meter hoog.

bron: Belga