Zaventemse politie pakt dertiger op die tientallen feiten van exhibitionisme pleegde

De lokale politie van Zaventem heeft gisteren een 32-jarige man opgepakt die ervan verdacht wordt dat hij de voorbije drie jaar tientallen feiten van exhibitionisme pleegde in het centrum van de gemeente. De man, die uit Asse afkomstig is, bekende de feiten en werd ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde. Dat liet hem voorleiden bij de onderzoeksrechter. "De onderzoeksrechter heeft de man vrijgelaten onder voorwaarden", meldt parketwoodvoerster Carol Vercarre vandaag. De exhibitionist sloeg in 2016, 2017 en 2018 een veertigtal keer toe in Zaventem. Daarbij dook hij bijna steeds op in de nabije omgeving van de luchthaven, met name op plaatsen zoals cafés waar vaak luchthavenpersoneel vertoeft. Bij de meeste aangiftes zagen de slachtoffers hoe de verdachte begon te masturberen en oogcontact zocht met de vrouwen. Volgens de politie kende de man Zaventem als zijn broekzak en wist hij precies waar de bewakingscamera's hangen zodat hij uit beeld kon blijven.

In april deden politie en parket nog een oproep tot getuigen en mogelijke slachtoffers via het VTM-programma 'Faroek'. In die uitzending getuigde een van de slachtoffers hoe de man haar benaderde na een avondje uit op café met een vriendin. Toen ze de wagen in wilde stappen in de Voetbalstraat, dook hij plotseling op. Hij blokkeerde de deur en haalde zijn geslachtsdeel boven. Daarop greep hij de vrouw bij de keel en trok haar in de richting van zijn kruis. Toen haar vriendin met haar wagen draaide in de straat, stapte de man plotseling weg. Volgens het slachtoffer toonde de man zich niet agressief maar net opvallend kalm.

Na maanden speurwerk kon de politie de man gisteren dan toch oppakken, maar volgens het parket gebeurde dat niet op basis van tips die na de 'Faroek'-uitzending waren binnengelopen.

bron: Belga