Zappen we binnenkort met onze gedachten?

Zappen we binnenkort met onze gedachten?

Stel je voor dat je in de zetel zit en je kijkt naar een saaie film. Plots schakelt de televisie dankzij de kracht van je geest over naar de voetbalwedstrijd die je werkelijk wilde kijken. Het klinkt misschien vergezocht, maar de BBC onthulde gisteren dat het werkt aan de technologie die op een dag de afstandsbediening kan vervangen.

Volgens de BBC moet het op een dag mogelijk zijn om te zappen door je louter te concentreren op de tv-zender die je wil bekijken. In een test met een prototype waren gebruikers in staat om door middel van een headset en een goede dosis concentratie te navigeren door de BBC iPlayer en te selecteren wat ze wilden kijken.

"Je kan je een wereld voorstellen waarin je in plaats van op te staan en de afstandsbediening te gebruiken, je gewoon je televisie op BBC 1 zet door aan de zender te denken," schreef Cyrus Saihan, hoofd van BBC Digital, in een BBC-blog. "Stel je zit in je auto en je denkt: 'Ik wil naar Radio 4 luisteren' en je krijgt meteen die radiozender te horen tijdens je pendelroute naar je werk. Of misschien ben je eerder geïnteresseerd in het laatste nieuws. Door daar aan te denken, krijg je dan meteen een antwoord geserveerd in de vorm van een gepersonaliseerde set krantenkoppen."

"Het is belangrijk om te benadrukken dat de technologie waarmee we hersengolven kunnen lezen zich in een vroeg stadium bevindt. De mogelijkheden zijn nog vrij gelimiteerd en we moeten de apparatuur nog verbeteren."

<p>">