Zakenman wordt wereldwijde held met gratis parkeerplaatsen

Een Britse zakenman heeft zich wereldwijd geliefd gemaakt met een erg simpel gebaar. Rob Braddick kocht een parkeerterrein in Westward Ho!, een dorpje in het graafschap Devon,  en maakte parkeren er meteen gratis voor iedereen. 
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Braddick telde duizenden ponden neer voor het terrein en kondigde amper een uur later al aan dat iedereen het gratis mag gebruiken. Eerder moesten mensen een luttele 3 pond (4 euro) per dag betalen om hun wagen er te zetten. Ondanks dat het verschil niet gigantisch groot is voor de bewoners, ging de sympathieke daad toch de wereld rond. Van Australië tot Amerika werd de zakenman bedankt.

"Heet van de naald. Vanaf 16 uur heeft mijn bedrijf bezit genomen van het parkeerterrein aan het einde van Merley Road. Met onmiddellijke ingang maak ik het GRATIS, ja GRATIS, voor de gemeenschap en het publiek. Laat je auto er staan en struin naar The Pier House voor een koffie of een biertje (niet gratis)", kondigde de zaakvoerder van The Pier House aan via Facebook.

"Het enige dat ik gedaan heb is iets gratis weg geven en nu gaat iedereen uit zijn dak. Ik denk dat mensen zo reageren omdat het over gratis parking gaat. Dat gebeurt normaal niet in de wereld. Waar je ook komt, overheden kanten zich tegen wagens", vertelt Braddick aan The Independent.

Hij voegde nog toe dat in een ideale wereld mensen zouden parkeren op zijn nieuw terrein en vervolgens geld uitgeven in The Piers House, al is iedereen die zich er parkeert vrij om te doen wat hij of zij wil. De aandacht die Westward Ho! krijgt door zijn unieke daad lijkt ook waardevol, aangezien hij al jaren probeert om het dorpje in de kijker te zetten. Zo probeerde hij er eerder 's werelds grootste surfbord te plaatsen, zodat voorbijrijdende automobilisten een kijkje zouden komen nemen.

Foto Pixabay