Yves Lampaert kroont zich tot Belgisch kampioen

Yves Lampaert kroont zich tot Belgisch kampioen

Yves Lampaert (Quick-Step Floors) heeft in het Henegouwse Binche de Belgische titel veroverd. De 27-jarige Lampaert plaatste op 3,5 kilometer van de streep de beslissende versnelling. Philippe Gilbert werd tweede, voor Jasper Stuyven. De renners moesten in totaal 223,6 km afleggen, of 13 rondjes van 17,2 kilometer op het parcours in Binche. Na een vliegende start regende het ontsnappingspogingen, die telkens opnieuw werden opgevangen door het peloton. Na goed 120 kilometer slaagde een groepje van 17 renners, met onder andere kersvers Belgisch kampioen tijdrijden Victor Campenaerts en diens voorganger Yves Lampaert, erin om maximaal enkele minuten voorsprong te nemen.

Na 200 kilometer sloot Philippe Gilbert aan bij een groepje met tien koplopers. Enkele renners van de vorige ontsnapping werden even voordien op de Rue de la Pépinière opgeslokt door het peloton, waarna zich een nieuwe kopgroep vormde met onder andere Campenaerts, Lampaert, Tiesj Benoot, Jasper Stuyven en Sep Vanmarcke. Het uitgedunde peloton volgde op enkele tientallen seconden.

Bij aanvang van de laatste ronde draaide Gilbert de gashendel open. Op een vijftal kilometer van de streep had die het gezelschap gekregen van Stuyven en Lampaert. Met nog een drietal kilometer in zicht ging Lampaert ervandoor en pakte zo zijn eerste Belgische kampioenentrui.

Lampaert volgt op de erelijst Oliver Naesen op.

bron: Belga