Ysaline Bonaventure staat in de tweede ronde

Ysaline Bonaventure staat in de tweede ronde

Ysaline Bonaventure (WTA 122) heeft zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in het Marokkaanse Rabat (gravel/250.000 dollar). Bonaventure, die zich via de kwalificaties op de hoofdtabel werkte, won na twee uur tennis in drie sets (2-6, 6-1 en 7-6 (9/7)) van de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 72). In de volgende ronde wacht voor de Luikse een duel met de Slovaanse Tamara Zidansek (WTA 67), die in haar eerste ronde in drie sets (3-6, 6-4 en 6-3) afrekende met de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 41), het derde reekshoofd in Rabat.

Titelverdediger Elise Mertens (WTA 18) - tevens het eerste reekshoofd - treft later vanavond in haar eerste ronde in een volledig Belgisch duel Kirsten Flipkens (WTA 59).

Gisteren al plaatste Alison Van Uytvanck (WTA 52), het achtste reekshoofd, zich voor de tweede ronde na winst in twee sets (6-4 en 6-3) tegen de Française Pauline Parmentier (WTA 69). Haar volgende opponente is de Amerikaanse kwalificatiespeelster Varvara Lepchenko (WTA 149). Greet Minnen (WTA 192) ging er gisteren uit in de derde en laatste kwalificatieronde.

bron: Belga