YouTuber laat vriendin doodvriezen voor 1.000 euro tijdens livestream

YouTuber laat vriendin doodvriezen voor 1.000 euro tijdens livestream

De 30-jarige Russische vlogger Stas Reeflay daagde zijn volgers uit door te zeggen dat hij zijn zwangere vriendin buiten zou zetten als iemand 1.000 dollar zou doneren. Iemand was bereid het geld te geven, waarop Reeflay deed zoals beloofd.

Hij zette de zo goed als volledig naakte Valentina Grigoryeva (28) buiten en sloot de deur. Het koppel woonde samen in Ivanovo, op zo'n 250 kilometer ter noordoosten van Moskou, waar de temperaturen momenteel diep onder de nul duiken. Het is niet duidelijk hoe lang ze buiten moest blijven. Reeflay zette intussen zijn livestream gewoon verder.

Riskeert 15 jaar cel

Na een hele tijd zie je Reeflay haar bewegingsloze lichaam binnenhalen. Hij laat ze een hele tijd op de grond liggen, tot hij beseft dat ze niet meer ademt. Hij probeerde haar nog tevergeefs te reanimeren, maar Valentina overleed uiteindelijk aan onderkoeling. Intussen bleef de camera gewoon draaien tot de ambulanciers ter plaatse kwamen om de jonge vrouw mee te nemen.

Als hij schuldig wordt bevonden voor doodslag, riskeert de man een gevangenisstraf tot 15 jaar. Volgens getuigen en de forensische specialisten zou de man ook voordien zijn vriendin verwond hebben door haar in haar gezicht te slaan. Volgens The Sun zou de livestream na Valentina's dood nog twee uur lang geduurd hebben.