Yogi wil taboe rond maandstonden doorbreken

Veel vrouwen hebben het al eens meegemaakt. Onverwachts krijgen ze hun menstruatie en verschijnen er rode vlekken in hun broek. De meerderheid zal plots rode kaken krijgen van schaamte, maar dat is helemaal niet nodig, zegt Stephanie Góngora.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Om het taboe rond menstruatie en tampons te doorbreken, besloot de yogalerares een opvallende video te delen met haar 261.000 volgers op Instagram. In het filmpje heeft ze een witte legging aan en is haar menstruatiebloed duidelijk te zien.

"Praat erover"

"Ik ben een vrouw, dus ja, af en toe verlies ik bloed", schrijft de yogi. "Het is een beetje vies, het is pijnlijk, het is vreselijk, maar het is ook mooi. Niet dat je het zou weten, want niemand spreekt er over. We verstoppen het allemaal." Daarom roept Góngora vrouwen op om openlijk hun ongesteldheid te bespreken. "We moeten erover praten, zodat we er nooit meer beschaamd over zijn."

Haar post weekte veel reacties los, vooral van vrouwen die al eens hetzelfde hebben meegemaakt. In totaal werd het bericht meer dan 223.000 keer bekeken en verzamelde het meer dan 5.000 reacties.