Yogaleggings: zegen of vloek?

Een opiniestuk in de het Amerikaanse magazine New York Times heeft voor behoorlijk wat controverse gezorgd. De auteur klaagt dat yogaleggings alleen maar gemaakt zijn om vrouwen te seksualiseren en een losse joggingbroek veel beter zou zijn. Is de yogalegging gedoemd om te verdwijnen? 
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

Miljoenen vrouwen op aarde blijven fit door middel van het populaire yoga. Auteur Honor Jones is er eentje van. Maar ze is het niet eens met de vele 'sexy' yogaoutfits. "We dragen die sportleggings niet omdat ze cooler of comfortabeler zijn. We dragen ze omdat ze sexy zijn", klinkt het. "We moeten er sexy uitzien op dates. We moeten er aantrekkelijk uitzien op kantoor. En nu hebben we onszelf ook nog het idee aangepraat dat we er tijdens het sporten mooi moeten uitzien. We kunnen dan wel de wereld veroveren in spandex, maar zou het niet makkelijker zijn om dat te doen in een broek die niet elk putje en rolletje toont bij vrouwen boven de 30?"

Meningen verdeeld 

Twitterraars zijn het, om het zacht uit te drukken, niet eens met haar. De ene lezer zegt dat ze als tegenreactie op het artikel drie heel dure yogaleggins gaat kopen, de ander vindt het dan weer niet netjes om vrouwen te bekritiseren terwijl ze proberen te sporten. Ondanks het debat, kwam er geen sluitend antwoord op de vraag of yogabroeken nu te seksueel zijn of niet.

This is just not accurate

Sweatpants were called warm up pants & have you ever tried an inversion in them?

Gym attire is what makes you feel comfortable & confident to be your best

Men wear tight fitting clothes in yoga & often w/o shirts

We are focused on our own practice

— Marshall ????? (@MarshallSbar) February 18, 2018

You do realize that yoga pants are comfortable, right? That's the whole point, sexy or not.

— John Smarts (@overdueslogan) February 18, 2018