Yellow Tigers starten morgen EK-kwalificaties met duel tegen IJsland

Yellow Tigers starten morgen EK-kwalificaties met duel tegen IJsland

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg start morgenavond (20u30) in de Lange Munte in Kortrijk de kwalificatiecampagne voor het EK van 2019 met een thuisduel tegen het haalbare IJsland. Voor de kwalificaties zit België in poule A samen met Slovenië, Israël en IJsland. De eerste twee teams van elke groep plaatsen zich voor het EK dat in 2019 plaatsvindt in vier landen: Turkije, Polen, Hongarije en Slovakije. Na de partij tegen IJsland werken de Tigers deze maand nog drie wedstrijden af: een thuiswedstrijd tegen Slovenië (22/08 in Deurne), en uitmatchen tegen Israël (19/08) en Slovenië (25/08). De laatste twee duels worden begin volgend jaar afgewerkt.

Het EK 2019 wordt voor het eerst gespeeld in vier landen. Het aantal deelnemers werd uitgebreid van 16 naar 24 en daardoor stijgen de kwalificatiekansen. Voor de Tigers zou het geen probleem mogen zijn om in de top twee van de poule te eindigen, ook met de vernieuwde groep. Sterspeelster Lise Van Hecke neemt een sabbatjaar, en aanvoerster Charlotte Leys en libero Valerie Courtois hielden het definitief voor bekeken bij de nationale ploeg. De resultaten uit de voorbereiding waren alvast hoopgevend. Op trainingsstage in Bulgarije werden er onlangs twee zeges geboekt tegen het gastland. Eerder deze maand won het team van bondscoach Gert Vande Broek drie keer van Spanje.

Op het EK van vorig jaar in Azerbeidzjan en Georgië werd België teleurstellend laatste in zijn groep na nederlagen tegen Nederland, Tsjechië en Servië. De Serviërs wonnen later de finale tegen Nederland. Op het EK van 2015 werd er in Antwerpen doorgestoten tot de kwartfinales, waarin de latere nummer drie Servië te sterk bleek.

bron: Belga