Yellow Tigers pakken uit met stuntzege tegen Japan

Yellow Tigers pakken uit met stuntzege tegen Japan

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 19) hebben met 3-1 (22-25, 25-20, 25-23 en 25-18) gewonnen van Japan, de nummer zes van de wereld, in hun derde wedstrijd van de Nations League. De Yellow Tigers van bondscoach Gert Vande Broek verloren dinsdag hun openingswedstrijd in het Bulgaarse Ruse met 3-0 van de Verenigde Staten (FIVB 3), die hun titel verdedigen. Gisteren pakten ze vervolgens hun eerste zege (2-3) tegen Bulgarije (FIVB 16). Met twee zeges op rij sluiten de Tigers hun week in Bulgarije in schoonheid af.

Tijdens de Nations League treffen de Belgen vijftien toplanden op vijf verschillende locaties. De tweede speelweek (28-30 mei) gaat door bij olympisch kampioen China, waar de organisator (FIVB 2), Thailand (FIVB 14) en Zuid-Korea (FIVB 9) in Macau de opponenten zijn. Van 4 tot 6 juni organiseert België in Kortrijk drie wedstrijden, tegen Rusland (FIVB 5), Polen (FIVB 26) en wereldkampioen Servië (FIVB 1). Voor de vierde speelweek (11-13 juni) trekken de Tigers naar Duitsland. Ze nemen het in Stuttgart op tegen de Duitsers (FIVB 15), Nederland (FIVB 7) en de Dominicaanse Republiek (FIVB 10). De vijfde en laatste speelweek (18-20 juni) vindt plaats in Turkije, met duels in Ankara tegen het gastland (FIVB 12), Italië (FIVB 8) en Brazilië (FIVB 4).

Vorig jaar wisten de Yellow Tigers zich met een dertiende plaats te verzekeren van het behoud. België won in totaal vier keer en ging elf keer onderuit. Naast België nemen in deze editie ook Polen, nieuwkomer Bulgarije (ter vervanging van Argentinië) en de Dominicaanse Republiek deel als challenger. Het laagst gerangschikte challengerteam degradeert.

De eindronde met zes wordt net als vorig jaar gehouden in het Chinese Nanjing. In 2018 haalden de Verenigde Staten het met 3-2 van Turkije in de finale.

bron: Belga