Yaya Touré stopt als Ivoriaans international

Yaya Touré stopt als Ivoriaans international

Yaya Touré stelt zich niet langer beschikbaar voor de nationale ploeg van Ivoorkust. Dat maakte de middenvelder van Manchester City bekend in een bericht op zijn website. "Sommige beslissingen zijn moeilijk te nemen. Maar het is tijd dat ik de fakkel doorgeef aan de jeugd. Na veertien jaar bij de Olifanten komt mijn avontuur bij de Ivoriaanse ploeg ten einde. Ik bedank alle supporters, al mijn fans", schrijft Touré.

De 33-jarige Touré debuteerde in 2004 in de nationale ploeg. De box-to-box middenvelder speelde 102 interlands en maakte daarin negentien doelpunten. Hij was erbij op de WK's van 2006, 2010 en 2014 en vertegenwoordigde zijn land ook zes keer op de Afrika Cup, met een titel in 2015 als beste resultaat.

Sinds 2010 voetbalt Touré voor Manchester City, waar hij tegenwoordig onder Pep Guardiola geen basisplaats heeft. De viervoudig Afrikaans Speler van het Jaar begon zijn Europese carrière in 2001 bij Beveren. Daarna volgden passages bij Metalurg Donetsk, Olympiacos, Monaco en FC Barcelona.

bron: Belga