Yanina Wickmayer vervolgd voor bouwovertreding

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voor de correctionele rechtbank van Leuven moest Yanina Wickmayer zich verantwoorden voor een bouwovertreding aan haar villa in Diest. De tennisspeelster riskeert een celstraf en een boete van 50.000 euro. De 27-jarige Wickmayer liet tussen de zomer van 2012 en januari 2013 een bijgebouw uitbreiden en drie garagepoorten plaatsen. Er zouden ook onregelmatigheden gebeurd zijn bij de aanleg van een kasseiverharding. Volgens het parket heeft de tennisspeelster voorts haar bouwvolume vergroot en een aanpalend bos gerooid.

Wickmayer bleef afwezig op de zitting. Haar advocaat noemde het dossier onontvankelijk omdat Wickmayer nooit op de hoogte werd gebracht van haar bouwovertreding, waar inmiddels een einde werd aan gesteld. De raadsman ontkende de vergroting van het bouwvolume en het rooien van het bos.

Het openbaar ministerie vorderde een principiële, niet nader bepaalde celstraf en een boete van 50.000 euro voor Yanina Wickmayer en eenzelfde bedrag voor haar vader Marc Wickmayer, met wie ze op het moment van de feiten een vennootschap vormde.

Vonnis op 10 april.

bron: Belga