Yale vindt oplossing voor een kater

Yale vindt oplossing voor een kater

Iedereen heeft het al wel eens meegemaakt: hoofdpijn, misselijkheid en een algemeen slecht gevoel. Dat zijn de gevolgen van een nachtje stappen waarbij drank aan te pas kwam. Daarom hebben Liam McClintock en Margaret Morse, twee laatstejaarsstudenten van de Yale University, samen met enkele afgestudeerden, professors en een farmaceutisch bedrijf SunUp ontwikkeld. Dat is een compleet natuurlijke remedie voor een kater.

"Ik heb al de zogenaamde magische middeltjes geprobeerd, maar eigenlijk werken die niet", zegt McClintock. "Het zijn gewoon pleistertjes op een veel te grote wonde. Dus besloten Maggie en ik de beste remedie tegen een kater te ontwikkelen, op een wetenschappelijke manier."

SunUp is een soort poeder met citroensmaak dat je in een drankje mengt. Het natuurlijke middel helpt het lichaam om tegen de gevolgen van alcohol te vechten. De twee studenten hebben een crowdfundingcampagne opgestart om SunUp op grotere schaal te kunnen produceren en verkopen. Op heel korte tijd haalden ze het gewenste bedrag binnen en staat de teller nu al op meer dan 30.000 dollar.

https://www.youtube.com/watch?v=hI7vdc0i24c