WTF! Vrouw neemt mondmasker af en hoest opzettelijk in gezicht van baby (video)

Op beveiligingsbeelden is te zien hoe een vrouw haar mondmasker afneemt en drie keer hoest op een baby in een kinderwagen. De moeder van het kindje vermoedt dat het een racistische daad was.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Mireya Mora stond onlangs met haar 1-jarige zoontje aan te schuiven in ijsrestaurant Yogurtland in San Jose (Californië). Plots draait de vrouw voor haar in de wachtrij zich plots om en hoest ze drie keer op het kindje.

Gechoqueerd

Volgens Mora werd de vrouw boos omdat ze te dicht bij haar stond. “Het gebeurde zo snel dat ik in shock raakte. De vrouw kwam dichter, nam haar mondmasker af en hoestte drie keer enorm hard op het gezicht van mijn zoontje”, vertelt ze aan ABC News.

Racistisch motief

Mora gelooft dat de vrouw het uit racisme deed. “Ik denk dat de vrouw racistisch is, want de familie die vlak voor haar stond, was blank. Mijn grootmoeder en ik zijn Latijns-Amerikaans en pas van zodra ik Spaans begon te praten tegen mijn grootmoeder, sprak de vrouw mij aan over de afstand tussen ons en begon ze mijn zoon lastig te vallen”, klinkt het.