WTF. Duizenden levensgevaarlijke spinnen overspoelen Australië na overstromingen (video)

WTF. Duizenden levensgevaarlijke spinnen overspoelen Australië na overstromingen (video)

De inwoners van Nieuw-Zuid-Wales waren woensdag opgelucht weer een blauwe hemel te zien, maar de autoriteiten waarschuwden dat ze zich moesten voorbereiden op een invasie van de Australische tunnelwebspin. Het gif van de tunnelwebspin is het giftigste ter wereld. Het beestje komt in de streek van Sydney voor.

(Lees verder onder de video.)

"De stijging van de temperaturen en de hoge vochtigheid vormen de perfecte cocktail voor een explosie van de aanwezigheid van de Atrax robustus in de komende dagen", deelde Tim Faulkner, directeur van het Australian Reptile Park, mee. "Na de ongelooflijke overstromingen die we in Greater Sydney hebben meegemaakt, zijn de spinnen uit hun habitat verdreven. Ze zoeken hun toevlucht tot drogere zones", legde Faulkner uit. "Dat kan jammer genoeg betekenen dat ze binnenkort de huizen betreden."

Moedige spinnenvangers

Het gif van de Atrax robustus is bijzonder sterk en werkt heel snel. Sinds een serum tegen het gif ontwikkeld werd in de jaren 1980, zijn er geen mensen meer aan gestorven. Het Australian Reptile Park, dat het serum in voorraad heeft, nodigde mensen die "de moed hebben" uit de spin te vangen en naar inzamelpunten te brengen.