WTA Rosmalen - Van Uytvanck gaat nipt onderuit tegen topreekshoofd Bencic

WTA Rosmalen - Van Uytvanck gaat nipt onderuit tegen topreekshoofd Bencic

Alison Van Uytvanck (WTA 132) heeft dinsdag net niet voor een verrassing kunnen zorgen op het WTA-toernooi van het Nederlandse Rosmalen (250.000 dollar). Het Zwitserse eerste reekshoofd Belinda Bencic (WTA 8) bleek in drie sets iets te sterk. Na 2 uur en 7 minuten stond de 6-2, 4-6 en 7-6 (7/3) eindstand op het scorebord.

Bencic speelt om een plaats in de kwartfinales tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA 65).

De 22-jarige Van Uytvanck maakt in Rosmalen haar comeback op het circuit nadat ze eind maart aan de enkel werd geopereerd. Daardoor miste de Grimbergse Roland Garros, waar ze vorig jaar nog verrassend de kwartfinales had gehaald. Op de wereldranking tuimelde Van Uytvanck door het forfait deze week 59 plaatsen achteruit.

Maandag kwam Van Uytvanck een eerste keer in actie in het dubbelspel. Daarin won ze aan de zijde van de Servische Jelena Jankovic van een Taiwanees-Bulgaars duo.

Kirsten Flipkens (WTA 61) speelt dinsdag in haar eerste wedstrijd tegen de Japanse qualifier Risa Ozaki (WTA 124). Maandag al zorgde qualifier Elise Mertens (WTA 171) voor een stunt door de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 46) met 6-2 en 6-0 te verslaan. Ze neemt het in de tweede ronde op tegen de Servische Aleksandra Krunic (WTA 119).

bron: Belga