WTA New Haven - Kirsten Flipkens naar kwartfinales

WTA New Haven - Kirsten Flipkens naar kwartfinales

Kirsten Flipkens (WTA 68) heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Amerikaanse New Haven (hard/761.000 euro). In de tweede ronde haalde de dertigjarige Flipkens het in twee sets van de Française Caroline Garcia (WTA 27): 7-6 (7/3) en 7-5 na 1 uur en 46 minuten. Het was de eerste keer dat Flipkens op een WTA-toernooi kon winnen van de Française.

In de kwartfinales wacht met het Poolse topreekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA 4) wel een zware dobber. In de onderlinge confrontaties staat het 2-0 in het voordeel van de Poolse. De laatste wedstrijd tussen beide speelsters dateert al wel van drie jaar geleden in Miami.

Flipkens stond aanvankelijk niet op de hoofdtabel in New Haven, na haar uitschakeling in de tweede ronde van de kwalificaties. Ze verloor afgelopen weekend in de tweede van drie kwalificatierondes van de jonge Amerikaanse Kayla Day (WTA 426). Nadat verscheidene tennissters verstek lieten gaan, riep de organisatie de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA 80) op als lucky loser. Ook zij moest echter, geplaagd door een beenblessure, forfait geven, waardoor Flipkens in extremis toch nog op de hoofdtabel terechtkwam.

bron: Belga