WTA Miami - Wickmayer, na eervolle nederlaag tegen Osaka: "Dit geeft me zin naar meer"

WTA Miami - Wickmayer, na eervolle nederlaag tegen Osaka: "Dit geeft me zin naar meer"

Yanina Wickmayer (WTA 141) verliet Miami vrijdag met een goed gevoel, ondanks haar uitschakeling in de tweede ronde tegen de Japanse Naomi Osaka. In het nieuwe Miami Hard Rock Stadium, het stadion van NFL-team Miami Dolphins, verloor de 29-jarige Antwerpse, die zich in Miami via de kwalificaties op hoofdtabel werkte, in drie sets (6-0, 6-7 (3/7) en 6-1). "Het is nooit makkelijk tegen de nummer één van de wereld te spelen", opende Wickmayer. "Ze speelt dan nog eens erg agressief, slaat goed op, maar is ook goed op de tweede bal. Ze steekt niet veel ritme in haar spelwisselingen en heeft een moeilijke rechter om te lezen. Je weet nooit of ze zal kruisen of langs de lijn spelen. Ik was niet op de afspraak in de eerste set, maar vervolgens heb ik me goed herpakt. Ik vind dat ik op een goed niveau gespeeld heb. Mijn opslag draaide in de derde set niet goed meer, maar in het algemeen kan ik mezelf weinig verwijten. Ik heb alles gegeven voor elke bal tot het laatste punt."

Het was voor Wickmayer haar eerste groot toernooi sinds de US Open, vorig jaar, waar ze in de eerste ronde verloor van de Tsjechische Petra Kvitova. In Florida won ze - de kwalificaties inbegrepen - drie maal.

"Het was inderdaad lang geleden dat ik op zo'n groot toernooi heb gespeeld", glimlachte ze. "Dit doet me veel plezier en geeft me zin in meer. Ik heb niet echt een vast objectief voor ogen. Ik ga simpelweg proberen te blijven werken en elke dag proberen beter te worden. En dan zien we wel hoe de rest van het seizoen verloopt."

bron: Belga