WTA Indian Wells - Mertens pakt titel in het dubbelspel in Indian Wells: "Zalig, zo zonder druk spelen"

WTA Indian Wells - Mertens pakt titel in het dubbelspel in Indian Wells: "Zalig, zo zonder druk spelen"

Het dubbelspel ging Elise Mertens deze week zichtbaar beter af in Indian Wells. De 23-jarige Limburgse behaalde zondag de titel samen met de 20-jarige Wit-Russische Aryna Sabalenka. De twee klopten het Tsjechische paar Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, de nummers één op de ranglijst, met 6-3 en 6-2. "We hadden het voornemen om hier uit te blinken, maar niet te winnen", lachte de Belgische nummer één na haar overwinning. "We hebben een hecht team gevormd en alles is uitstekend verlopen. In Australië moesten we ons nog wat beter leren afstemmen op elkaar. Hier vandaag hebben we ons zeer agressief getoond en dat ging zeer goed."

Het is al de achtste WTA-titel in het dubbelspel voor Mertens. De Limburgse ging al aan de haal met titels in Auckland (2016 met An-Sophie Mestach), Limoges (2016 met Mandy Minella), Guangzhou (2017 met Demi Schuurs), Hobart (2018 met Schuurs), Rosmalen (2018 met Schuurs), Wuhan (2018 met Schuurs) en Lugano (2018 met Kirsten Flipkens).

"Onze sterkte was dat we allebei geen domme fouten maakten", voegde ze nog toe. "De opslag en het retourneren van de opslag waren de belangrijkste factoren tegen hun, want daar kunnen ze veel variatie in hun spel leggen. Ze kunnen naar het net komen en volleyen. Op dat vlak hebben we het zeer goed gedaan. Ik vind het zalig, er is geen druk en dat heeft ons geholpen om het spel simpel te houden", concludeerde ze.

bron: Belga