WTA Hobart - Mertens plaatst zich voor halve finale na opgave Niculescu

WTA Hobart - Mertens plaatst zich voor halve finale na opgave Niculescu

Elise Mertens (WTA 36) heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi in het Australische Hobart (hard/250.000 dollar). In de kwartfinales zou de titelverdedigster en tweede reekshoofd het donderdag op het central court opnemen tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA 85) - een heruitgave van de finale van vorig jaar - maar die gaf op wegens een nekblessure. "Ik ben teleurgesteld omdat ik van dit toernooi houd", reageert Niculescu. "Bij een gewone backhand voelde ik iets kraken in mijn nek en sindsdien kan ik niet meer naar behoren bewegen. Ik vind het spijtig voor de fans, ik speel hier heel erg graag, maar ik kan niet bewegen dus ik denk dat dit de juiste beslissing is."

In de halve finale zal Mertens het vrijdag opnemen tegen de Kroatische Donna Vekic (WTA 55) of de Britse Heather Watson (WTA 74). Zij spelen donderdag hun kwartfinale.

De beste Belgische is daarnaast ook nog in de running in het dubbelspel, aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs. Het duo - het derde reekshoofd - plaatste zich woensdag voor de halve finale. Daar wacht hen een mogelijke confrontatie met het eerste reekshoofd, de Roemeens-Oekraïense tandem Raluca-Ioana Olaru/Olga Savchuk, of de Russin Veronika Kudermetova en de Wit-Russin Aryna Sabalenka.

bron: Belga