WTA Hobart - Flipkens geeft op met pijn aan schouder

Kirsten Flipkens (WTA 78) heeft woensdag de handdoek in de ring gegooid op het WTA-toernooi van Hobart in Australië. Ze begon niet aan haar wedstrijd tegen Alison Riske (WTA 89) uit de VS. Flipkens had zich via de kwalificaties moeten plaatsen voor de hoofdtabel van Hobart (hard/226.750 dollar), het toernooi dat Elise Mertens vorig jaar nog op haar naam schreef.

Dinsdag plaatste Flipkens zich nog samen met Nicole Melichar uit de VS voor de tweede ronde van het dubbelspel. Het duo was tweede reekshoofd in het dubbel.

Maar Flipkens, die vorige week uitgeschakeld werd door de Sloveense Polona Hercog in de tweede ronde van het Nieuw-Zeelandse WTA-toernooi van Auckland (Hardcourt/226.750 dollar), gaf woensdag dus forfait. In een verklaring die geciteerd wordt door de organisatie van het toernooi in Hobart legt ze uit dat haar schouder "problemen veroorzaakte" en dat haar "aangeraden werd om te rusten". Op Twitter antwoordde ze aan een fan dat haar opgave niets te maken had met de Australian Open, "want daar speelt ze geen kwalificaties".

De Australian Open gaat maandag van start in Melbourne.

bron: Belga