WTA Eastbourne - Flipkens: "Ik denk niet dat ik gemengd dubbelspel zal spelen met Murray op Wimbledon"

WTA Eastbourne - Flipkens: "Ik denk niet dat ik gemengd dubbelspel zal spelen met Murray op Wimbledon"

Kirsten Flipens is er zaterdag niet in geslaagd om de finale van het dubbelspel te winnen op het WTA-toernooi in het Engelse Eastbourne, de ultieme voorbereiding op Wimbledon. De 33-jarige Flipkens en de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands moesten de duimen leggen tegen de Taiwanese zusjes Hao-Ching en Latisha Chan. "We hebben misschien niet gewonnen, maar ik kan alleen maar tevreden zijn", verklaart Flipkens aan Belga. "Het was de eerste keer dat we samen speelden en we hebben ons op het laatste moment ingeschreven omdat de partner van Bethanie zich had teruggetrokken. We hebben een leuke week achter de rug, en een zeer goed resultaat behaald. Mijn opslagen en vol­leys zaten goed en ik voel me in vorm voor Wimbledon, ook al zijn het dubbel- en enkelspel verschillende disciplines."

De speelster is ervan overtuigd dat ze met een "goede dag training" op zondag "klaar moet zijn" voor haar eerste ronde tegen Jakupovic.

Flipkens zal zowel in het enkel als het dubbel op het veld komen, waar ze in 2013 de halve finale haalde. Toen werd ze verslagen door de Française Marion Bartoli.

Flipkens stelde vorige week via Twitter voor om een gemengd dubbelspel te spelen met Andy Murray, die zijn comeback maakt na een heupoperatie. "Ik denk niet dat ik met hem zal spelen op Wimbledom", lacht ze. "Het is waar dat Andy de enige is met wie ik zou overwegen om deel te nemen aan het gemengd dubbelspel (de twee speelden al samen in 2006), maar dat zal niet gebeuren. Ik heb de voorbije weken veel matches gespeeld en als ik word uitgeschakeld in het enkel en in het dubbel met Larsson, denk ik dat ik ervan ga profiteren en een beetje vakantie ga nemen."

bron: Belga