WTA Cincinnati - Serena Williams geeft forfait voor Cincinnati

WTA Cincinnati - Serena Williams geeft forfait voor Cincinnati

Serena Williams heeft dinsdag forfait gegeven voor het WTA-toernooi in Cincinnati als gevolg van een rugblessure. Het is al de zoveelste tegenslag voor de Amerikaanse in de aanloop naar de US Open die op 26 augustus van start gaat. De tennisster verscheen dinsdagochtend nog op de training in Cincinnati, maar moest de juryleden vervolgens meedelen dat ze niet kon spelen. Williams zou het normaal gezien in de eerste ronde opnemen tegen de Kazachse Zarina Diyas.

"Ik ben zondag naar Mason (Ohio) gegaan en heb er alles aan gedaan om klaar te zijn om deze (dinsdag)avond te spelen. Na mijn training van vanochtend was ik nog hoopvol, maar helaas gaat het nog steeds niet goed met mijn rug", legt Williams uit in een communiqué dat door de organisatie van het toernooi werd gepubliceerd.

De 37-jarige Amerikaanse moest eerder al forfait geven in de finale van het WTA-toernooi in Toronto, eveneens omwille van rugproblemen. Eerder had ze ook al last van haar knie. Haar beslissing om verstek te geven voor Cincinnati werpt een schaduw over haar voorbereidingen voor de US Open.

bron: Belga