WTA Boedapest - Alison Van Uytvanck treft negentienjarige Tsjechische in finale

WTA Boedapest - Alison Van Uytvanck treft negentienjarige Tsjechische in finale

De negentienjarige Marketa Vondrousova (WTA 81) heeft zich zaterdag als tweede gekwalificeerd voor de finale van het WTA-toernooi in Boedapest (hardcourt/250.000 dollar). Vondrousova, het achtste reekshoofd, treft in de eindstrijd onze landgenote Alison Van Uytvanck (WTA 50), het eerste reekshoofd. Vondrousova rekende in haar halve finale in nauwelijks een uurtje tennis in twee sets (6-0 en 6-2) af met de zeventienjarige Russische Anastasia Potapova (WTA 87). Eerder op de dag versloeg Alison Van Uytvanck in de andere halve finale na een marathonpartij de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA 87), het vijfde reekshoofd, in drie sets (3-6, 6-4 en 7-6 (9/7)).

Zowel Van Uytvanck, als Vondrousova verloren nooit eerder een finale op het WTA-circuit. De Tsjechische won in 2017 het toernooi in het Zwitserse Bienne, haar enige WTA-finale. Van Uytvanck won vorig jaar in Boedapest en verder ook in Québec (2017) en Taipei (2013).

Het enige onderlinge duel tussen Van Uytvanck en Vondrousova werd gewonnen door de Tsjechische, in 2017 in het Slovaakse Trnava.

bron: Belga