WTA Acapulco - Wickmayer in eerste ronde uitgeschakeld

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer (WTA 64) is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Mexicaanse Acapulco (hard/250.000 dollar). De Belgische verloor in drie sets van de Slovaakse Daniela Hantuchova (WTA 244). De 33-jarige Hantuchova kreeg een wildcard voor het toernooi in Acapulco en won van onze landgenote in een wedstrijd die 2 uur en 10 minuten duurde, met een score van 4-6, 6-3, 6-2. Het is al de zevende keer dat Wickmayer van de Slovaakse verloor in WTA-toernooien of de Fed Cup.

Hantuchova, die in 2003 nog tot de top 5 van de wereld behoorde, neemt het in de tweede ronde op tegen het vierde reekshoofd, de Puerto Ricaanse Monica Puig (WTA 42), die in de eerste ronde won van de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 156), de winnares van Roland Garros 2010.

Na de uitschakeling van Wickmayer, is Kirsten Flipkens (WTA 76) nog de enige Belgische speelster in Acapulco. Zij won maandag zonder al te veel moeite van de Mexicaanse Renata Zarazua (WTA 259). In de tweede ronde neemt Flipkens het op tegen de Kroatische Ajla Tomljanovic.

Wickmayer speelt dinsdag (woensdag Belgische tijd) met de Franse Pauline Parmentier wel nog de eerste ronde van het dubbelspel in Mexico.

bron: Belga