WS Brussel krijgt onderdak in Molenbeek

WS Brussel krijgt onderdak in Molenbeek

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) buigt zich vanavond over het dossier van de Brusselaars, die zondag ietwat onverwacht de titel veroverden in tweede klasse. Normaal stijgt de kampioen automatisch naar de hoogste afdeling, maar omdat White Star Brussel geen licentie wist te bemachtigen, is het nog even afwachten of de club ook effectief zal promoveren.

Edmond Machtensstadion

Een van de redenen waarom White Star geen licentie kreeg, was het ontbreken van garanties over het stadion waarin het volgend seizoen zou spelen. De huidige jaargang werkte de club af in het Edmond Machtensstadion (foto) in Sint-Jans-Molenbeek, maar de onderhandelingen met het gemeentebestuur over een verlengd verblijf verliepen niet zo vlot. Nu de titel een feit is, bereikten beide partijen in de loop van de namiddag dan toch een overeenkomst. WS Brussel zal het stadion wel moeten delen met vierdeklasser RWDM, dat al een nieuw contract ondertekende met de gemeente.

AS Eupen

Het akkoord was broodnodig om de kansen op een licentie gaaf te houden. Het BAS doet vanavond nog geen uitspraak, maar zal dat in principe ten laatste voor 10 mei doen. Als White Star opnieuw bot vangt, promoveert AS Eupen als nummer twee naar de Jupiler Pro League.