WOW. Archeologen ontdekken gigantische kattentekening in Peru (video)

Archeologen hebben in Nazca (Peru) opnieuw een bijzondere tekening ontdekt. Ditmaal troffen ze een reusachtige kat aan op een heuvel. De archeologen vermoeden dat de tekeningen gemaakt werden van circa 200 v.C. tot circa 600 door mensen die in er leefden.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Dit exemplaar is maar liefst 37 meter lang en is volgens deskundigen zo'n 2.000 jaar oud. De afbeelding werd net op tijd ontdekt, want hij was zo goed als onzichtbaar geworden en zou verloren zijn gegaan door haar positie op de steile heuvelwand en erosie. Maar dankzij toevallige onderhoudswerken aan een uitkijkpunt van de heuvel, kon de tekening nog net op tijd ontdekt worden.

Geometrische figuren

Het is niet de eerste keer dat er reusachtige tekeningen ontdekt worden in de regio. Eerder troffen archeologen al tussen de 80 en 100 tekeningen aan van dieren en geometrische figuren. Ze riskeren pas te verdwijnen na duizenden jaren omdat het in Nazca amper regent en zelden waait.

Kalender

Volgens experts vormen de tekeningen een astrologische kalender. Sinds 1994 staan de Nazca-lijnen op de werelderfgoedlijst van Unesco.