WOW. ABBA brengt vijf nieuwe nummers uit en gaat weer touren

WOW. ABBA brengt vijf nieuwe nummers uit en gaat weer touren
Foto EPA

Vandaag lanceerde de band op verschillende sociale media al een ‘ABBA Voyage’-pagina. Daarop is een afbeelding gepost waarop 2 september 2021 vermeld staat, met de boodschap ‘join us abbavoyage.com’. Op die site kunnen fans zich registreren om op de hoogte te blijven.

Verwacht wordt dat de groep vijf nieuwe songs zal uitbrengen om de tour te begeleiden, schrijft de BBC.

Geduld

Al in 2018 keerden Agnetha Faltskog, Anna-Frid Lyngstad, Bjorn Ulvaeus en Benny Andersson terug naar de studio, met de belofte om later dat jaar twee nieuwe liedjes uit te brengen. De release van die twee nummers, ‘I Still Have Faith In You’ en ‘Don’t Shut Me Down’, werd herhaaldelijk uitgesteld. Om de fans te bedanken voor hun geduld zullen drie andere liedjes mee uitgebracht worden.

Hologrammen

De Britse tabloid The Sun weet nog dat tijdens de show hologrammen, zogenaamde ‘Abba-tars’, te zien zullen zijn van jongere versies van de vier leden. De concertreeks staat gepland voor mei volgend jaar, in een Londens theater. De fans zullen er ook een documentaire te zien krijgen over de comeback van de Zweedse popsensatie.

Eurovisiesongfestival

De band werd in 1972 opgericht en reeg de hits aan elkaar. Met ‘Waterloo’ wonnen ze in 1974 het Eurovisiesongfestival. Wereldwijd werden meer dan 400 miljoen singles en albums verkocht. De Mamma Mia!-musical, gebaseerd op hun hits, werd door meer dan 50 miljoen mensen bezocht. In 1983 eindigde het ABBA-verhaal.