Wout van Aert is ook in Italië de beste, Toon Aerts valt uit

Wout van Aert is ook in Italië de beste, Toon Aerts valt uit

Wout van Aert (Crelan-Charles) heeft zondag in het Italiaanse Fiuggi de achtste en voorlaatste manche van de wereldbeker veldrijden op zijn naam geschreven. Hij is meteen zeker van de eindzege. De wereld- en Belgisch kampioen haalde het, in afwezigheid van grote rivaal Mathieu van der Poel, voor de Duitse kampioen Marcel Meisen (tweede op 17 seconden). Tom Meeusen (op 27 seconden) vervolledigde het podium.

Europees kampioen Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) was op het glibberige parcours als beste weg maar werd al snel door Van Aert bijgebeend. Niet veel later ging die laatste er alleen vandoor en reed vervolgens onbedreigd naar de streep.

Toon Aerts bikkelde achter Van Aert voor een podiumplaats maar moest in de slotfase de handdoek gooien toen hij in een afdaling weggleed, met zijn linkerschouder tegen een boom knalde en ten val kwam. De dokters ontfermden zich daarna over hem. Bij een sleutelbeenbreuk komt zijn WK-deelname in het gedrang.

Voor Wout van Aert was het zondag al zijn vierde wereldbekersucces dit seizoen. Eerder won hij in Las Vegas, Iowa en Heusden-Zolder. Volgende week zondag (22 januari) staat in het Nederlandse Hoogerheide de slotmanche van de wereldbeker op het programma.

Vorig jaar ging de eindzege in het regelmatigheidscriterium voor het eerst naar Wout van Aert (voor Lars van der Haar en Kevin Pauwels).

bron: Belga