Wout van Aert heeft topvorm te pakken

Wout van Aert heeft topvorm te pakken

Wout van Aert voelt zich klaar om te strijden voor de regenboogtrui zondag. De titelverdediger heeft net op tijd de goede vorm te pakken en maakt zich sterk dat hij Mathieu van der Poel het leven zuur kan maken. "Noem drie redenen waarom je het WK zou winnen", was de openingsvraag aan Wout van Aert op het persmoment van de Belgische ploeg in Valkenburg, enkele dagen voor het WK veldrijden. "Dat is geen gemakkelijke vraag", aldus Van Aert. "Kijk: het parcours ligt me, ik heb net op de tijd de topvorm te pakken en ik heb de laatste jaren bewezen dat kampioenschappen me liggen."

Van Aert werd tweede vorige week in de Wereldbeker in Hoogerheide en bleef met een goed gevoel achter. "Toch wel", zei hij, "ik had een zware trainingsweek achter de rug en had niet veel van die wedstrijd verwacht. Maar ik word toch nog tweede, met niet eens zo'n groot verschil met winnaar Mathieu. Ik weet gewoon dat ik de goede vorm te pakken heb, de beste conditie die ik zou willen hebben. Dat bleek zondag en de voorbije week kreeg ik daartoe de bevestiging op training. Ik voelde woensdag op training dat ik mijn topvorm helemaal beet heb. Beter kan ik hier niet zijn en ik heb ook veel vertrouwen."

Nochtans won Van Aert slechts acht crossen, Van der Poel 26. "Toch start ik zondag met vertrouwen, veel meer dan vorig jaar, ook al heb al een gans seizoen vaak het onderspit moeten delven tegen Mathieu", klonk het bij de titelverdediger. "Ik start hier zonder kopzorgen. Vorig jaar kampte ik met een knieblessure en mocht ik lange tijd niet op de fiets trainen. Nu kon ik zorgeloos naar dit WK toeleven. Er was ook geen andere stress (zoals met Kevin Pauwels vorig jaar en de dopingcontroleformulieren, red). Dus ik voel dat ik klaar ben om een mooie strijd te leveren met Mathieu."

bron: Belga