Wout van Aert "bijzonder opgelucht" met nieuw team

Wout van Aert "bijzonder opgelucht" met nieuw team

Wout van Aert heeft een paar moeilijke weken achter de rug. Midden september verbrak hij zijn overeenkomst met Sniper Cycling, sindsdien had hij geen ploeg. "Ik moet mijn manager enorm dankbaar zijn dat er zo snel een oplossing uit de bus is gevallen", verklaarde hij. "Dit is een enorme opluchting en ik ben ook zeer dankbaar voor de steun de voorbije weken." "Ik heb een paar moeilijke weken achter de rug", gaf Van Aert na afloop van een persmoment van zijn nieuwe team Cibel-Cebon toe. "Het was geen gemakkelijke beslissing om mijn contract te verbreken, maar ik kon niet anders. Het vertrouwen was helemaal weg, ik voelde me niet goed in die situatie, ik moest weg. Dit is inderdaad geen gemakkelijk pad dat ik bewandel, maar het is wat het is. Ik kan die situatie nu niet meer omkeren en ik ben vooral bijzonder opgelucht dat ik zo snel onderdak vind. Wat het verschil is met mijn team in Amerika? Op zich niet zo veel, mijn entourage blijft dezelfde, dit is een éénmansploeg, maar er staan nu wel weer sponsors op mijn truitje en ik rijd niet meer met WvA. Ik word nu wel weer betaald. Dat maakt een groot verschil", lacht hij. "Het heeft mij enorm veel deugd gedaan dat zo veel mensen in mij geïnteresseerd waren, mij wilden steunen en dat ik nu opnieuw een team heb. Het was onvoorzien dat ik bij Sniper stopte, het is nu ook onvoorzien dat ik voor een nieuwe ploeg cross. Alles gaat heel snel, ik hoop dat ik nu de rust krijg om me vooral op het sportieve te richten. Ik ben enorm gemotiveerd om zaterdag met een nieuwe lei te beginnen, me meteen weer te tonen."

Op zijn truitje staan niet alleen privésponsors zoals Cibel, Heylen Vastgoed, Domo Elektro, Caps (van G&V Energygroup), maar ook het logo van To Walk Again. "Dat logo prijkt op de achterkant van mijn shirt en daar ben ik heel blij mee. Het is een organisatie (van Marc Herremans, nvdr.) waar ik al lang peter van ben en ik ben blij dat ze nu ook de nodige visibiliteit krijgen. Naast het shirt dat ik in wedstrijden draag, met de regenboogkleuren in het groot, zal ik een ander shirt met mijn sponsors te koop aanbieden, maar dan alleen met de regenboog op de mouwtjes. De opbrengst van die verkoop gaat integraal naar To Walk Again."

Van Aert vindt tot zijn laatste cross, februari 2019, alvast onderdak bij Cibel-Cebon. Wat er daarna gebeurt is nog niet duidelijk. "Stap voor stap", geeft hij mee, "ik ben al bij dat deze oplossing uit de bus is gevallen. Natuurlijk wil ik opnieuw een mooie wegcampagne rijden, net zoals vorig jaar. En ik ga me ook voorbereiden op die campagne zoals ik dat vorig seizoen deed. In welk shirt? Dat weet ik nog niet." De verbintenis met LottoNL-Jumbo start op 1 januari 2020 in principe. Of die vroeger al ingang kan vinden is nog niet bekend of valt er nog een ander World Tour-team uit de bus. "Wie zal het zeggen", eindigt hij, "vast staat dat ik graag terug een mooie voorjaarscampagne wil rijden. Ik heb er vertrouwen in dat ook hier mijn manager zijn uiterste best zal doen."

bron: Belga