World Tour beachvolley Espinho - Koekelkoren en Van Walle overleven groepsfase: "Bevestiging dat we goed bezig zijn"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dries Koekelkoren en Tom van Walle zijn er vrijdag in geslaagd de groepsfase te overleven op het viersterrentoernooi beachvolleybal in het Portugese Espinho (World Tour). Onze landgenoten verloren eerst met 2-1 (17-21, 21-18 en 15-8) van de Brazilianen Alison/Alvaro Filho, om nadien met 2-0 (21-13 en 21-13) te winnen van de Nederlanders Ruben Penninga en Jasper Bouter. In de zestiende finales wacht zaterdagmiddag opnieuw een Braziliaans duo met Barbosa Santos/Carvalhaes. Dries Koekelkoren zag vrijdagavond duidelijk vooruitgang in het team. "We kenden de mogelijkheden van Alison/Alvaro Filho en waren goed voorbereid tegen dit ervaren en stevig team. Dat toonden we in de eerste set waarin vooral Tom sterk startte. Helaas kende ik een dip in set twee waardoor we 14-11 niet konden doortrekken en ik niet meer tot scoren kwam. Vooral hun blok-verdediging deed ons pijn. Natuurlijk zorgde dat voor ontgoocheling, maar dankzij Tom konden we snel schakelen naar de volgende match."

"Daarin wachtte met Nederland een ploeg die we heel goed kennen. Het zijn onze trainingsmaatjes uit Den Haag. Het is een zeer talentvol duo, maar gelukkig konden we direct ons spel opleggen. Zo boekten we een zege die zeer belangrijk was. Zowel voor het vertrouwen als de verdere groei in ons spel. Die overwinning geeft natuurlijk een bevestiging dat we goed bezig zijn en ons harde werk beloond wordt."

In de volgende ronde wacht opnieuw een Braziliaans team. "Opnieuw een topteam dat podiumplaats haalde op grote toernooien, maar ik acht ons niet kansloos. Als we constanter kunnen spelen en ons goede spel doortrekken, zit er mits voldoende lef en vertrouwen wel iets in. We gaan er vol voor!"

bron: Belga