World Soundtrack Awards maakt tweede reeks genomineerden bekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

De organisatie van de World Soundtrack Awards heeft woensdag een tweede reeks genomineerden bekendgemaakt. Opvallend: voor de prijs van 'ontdekking van het jaar' zijn drie vrouwelijke componisten genomineerd. Valentin Hadjadj, componist van "Girl", openingsfilm van het Film Fest Gent en de Belgische inzending voor de Oscars, heeft een dubbele nominatie op zak: voor 'ontdekking van het jaar' en voor 'beste originele score voor een Belgische productie'. De twee andere genomineerden in die laatste categorie zijn Raf Keunen voor "Le Fidèle", en de Nederlander Rutgers Reinders voor "Zagros", die vorig jaar aan de haal ging met de prijs voor beste film op Film Fest Gent.

Voor de Discovery of the Year Award krijgt Hadjadj concurrentie van Laurent Eyquem voor "Nostalgia" en drie vrouwen: Hildur Guonadottir voor "Sicario: Day of the Soldado", Tamar-kali voor "Mudbound", en Amelia Warner voor "Mary Shelley".

Drie jonge componisten maken kans om de SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer binnen te halen. De Amerikaan Loga Nelson, de Ier Stefan French en de Portugees Bruno Ferreira kregen de opdracht om muziek te componeren bij een scène uit de animatiefilm "Grave of the Fireflies" uit 1988 van Isao Takahata.

Ten slotte zijn er vijf genomineerden voor de publieksprijs: "Kings" van Nick Cave & Warren Ellis, "Lean on Pete" van James Edward Barker, "Nostalgia" van Laurent Eyquem, "Ploey - You Never Fly Alone" van Atli Örvarsson en "Solo: A Star Wars Story" van John Powell. Wie de meeste stemmen van het publiek achter zich krijgt, ontvangt de Public Choice Award.

De 18de World Soundtrack Awards worden uitgereikt op woensdag 17 oktober. Het Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 19 oktober.

bron: Belga