World Grand Prix volley (v) - Yellow Tigers verliezen ook van Nederland

World Grand Prix volley (v) - Yellow Tigers verliezen ook van Nederland

De Yellow Tigers (FIVB-15) hebben zondag in het Russische Kaliningrad ook hun derde wedstrijd in de World Grand Prix volleybal verloren. Nederland (FIVB-14) bleek met 3-1 te sterk. De setstanden waren 25-20, 25-21, 18-25 en 25-20. Vrijdag en zaterdag moesten de Tigers 3-0 nederlagen slikken tegen Turkije (FIVB-10) en Rusland (FIVB-4). België startte met Charlotte Leys, Freya Aelbrecht, Lise Van Hecke, Nathalie Lemmens, Céline Van Gestel, Olka Van de Vyver en libero Amber De Tant. Valerie Courtois, Jasmien Biebauw, Britt Herbots, Laura Heyrman, Hélène Rousseaux en Kaja Grobelna kwamen in.

Tegen Europees vice-kampioen Nederland leverden de Yellow Tigers geen slechte prestatie, maar meer dan setwinst zat er tegen het beter blokkende en aanvallende Nederland niets in. Opvallend was dat verschillende jongeren speelkansen kregen en deze ook grepen. Puntenwinst zat er echter niet in, zodat het nog een zware strijd wordt om het behoud in de wereldgroep te verzekeren.

Maandag reizen de Yellow Tigers naar het Chinese Macau af, waar evenmin gemakkelijke klussen volgen met wedstrijden tegen China (FIVB-2), Brazilië (FIVB-3) en Servië (FIVB-6). De week daarna spelen ze in het Turkse Ankara tegen Turkije, Brazilië en Italië (FIVB-8).

België komt voor de derde keer in actie in de World Grand Prix. In 2014 pakten de Yellow Tigers de eindzege in Wereldgroep 2, waarna ze mochten aantreden in de Final 6. De promotie naar Wereldgroep 1 leverde in 2015 de tiende plaats op.

Gert Vande Broek hoopt het behoud te bewerkstelligen. Dit betekent dat de Tigers de twaalfde en laatste plaats moeten vermijden. "We houden Duitsland (dat nog geen set won) achter ons op de degradatieplaats. Ik verwacht dat we in de volgende toernooien in Macau en Ankara potten kunnen breken," aldus de bondscoach. "Ons spelpeil gaat vooruit, dat geeft mij en de ploeg goede perspectieven."

De eerste vijf van de twaalf landen die meedoen aan de World Grand Prix, plaatsen zich voor het finaletoernooi in juli in Bangkok. Gastland Thailand doet daar sowieso aan mee.

.

bron: Belga