World Environment Day: met deze opvallende tips word je meer milieubewust

Op zaterdag 5 juni is het weer World Environment Day. Met deze dag wil de VN mensen en overheden jaarlijks stil laten staan bij het milieu. Zou je graag zelf meer milieubewust willen leven? Dankzij deze opvallende tips word je het in no time.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Poets met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen zijn niet goed voor het milieu. Steeds meer bedrijven ontwikkelen daarom biologisch verantwoorde poetsproducten die van kwaliteit even goed zijn en waarmee je het milieu geen kwaad doet. Je kan bijvoorbeeld groene zeep, baking soda en azijn gebruiken.

Haal ongebruikte stekkers uit het stopcontact

Adapters die je niet meer gebruikt, trek je best uit het stopcontact. Ze blijven onnodig elektriciteit verbruiken. Je bespaart energie en je oplader gaat langer mee. Twee vliegen in één klap.

Repareer lekkende kranen

Kranen die lekken, laten overbodig water lopen. Het kost niet je alleen geld, het is ook nog eens irritant naar te luisteren. Ben je zelf niet echt een handige Harry? Laat dan een loodgieter komen.

Vervang de screensaver van je laptop

Heb je een witte, lichte screensaver op je computer? Verwissel deze dan met een zwarte. Een donkere verbruikt immers minder. Het is iets kleins maar het maakt een verschil.